7 september open dag Agro Giethoorn

23 augustus 2013

Agro Giethoorn, het bedrijf van Pieter Winter (43) en Sander Cordes (35), is geen alledaags bedrijf. Dat is van afstand al te zien. In de lege Giethoornse Polder doemen vier forse silo’s op voor een 2 MW biovergister. Daarnaast stallen voor circa 170.000 vleeskuikens, aardappelschuren, graanopslag, een fraaie, ooit door Rijksdienst Domeinen gebouwde boerderij en een nieuwe bedrijfswoning. Met ongeveer 450 hectare in gebruik, en gemiddeld acht medewerkers behoort Agro Giethoorn tot de grote jongens in de sector. 

Men  verwerkt aardappelen voor de chips- en fritesindustrie. De biogasinstallatie levert  ‘groene stroom’  voor ca. 4.000 huishoudens. Er zijn plannen om het pluimveebedrijf verder te ontwikkelen naar een welzijnsvriendelijke dierhouderij. Verder heeft Agro Giethoorn plannen om straks iets met recreatie te gaan doen. Met al die toeristen en dagjesmensen in Giethoorn liggen er mogelijkheden. Wat precies, willen ze nog niet kwijt.  

Op 7 september bent u welkom om een kijkje te nemen. Dan houden Pieter Winter en Sander Cordes een open dag voor belangstellenden in de 6e editie van de plattelandsdag ‘Over het Hek’. Er zullen deze dag veel standhouders aanwezig zijn, waar u terecht kunt met uw vragen over de activiteiten op dit bedrijf. Vanaf 10.00 uur kunt u het bedrijf de hele dag bezichtigen aan de Jan van Nassauweg 16 in Giethoorn.

Lees hier meer over Agro Giethoorn in een reportage van Flynth Magazine.