Ontmoet ons op de Rundveebeurs in Hardenberg

Ontmoet ons op de Rundveebeurs in Hardenberg

27 oktober 2014

Dit jaar staat Hoeve Advies voor het eerst op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Hardenberg. De afgelopen 10 jaar hielden we het bij de intensieve veehouderij (LIV) maar met een groeiende klantenkring in de rundveehouderij wordt het hoog tijd om ook op deze beurs te staan.

Heeft u plannen, kom dan van dinsdag 28 t/m donderdag 30 oktober langs om uw actuele situatie door te praten en te bespreken wat uw plannen en mogelijkheden zijn op het gebied van (milieu)regelgeving en Natura-vergunning.

Geen veehouder kan namelijk nog zonder een Natura-vergunning (Nb-wet). Hebt u al zo’n vergunning? De regelgeving gaat komend jaar flink veranderen. Alle reden om juist nú nog een vergunning aan te vragen. Maar er zijn ook situaties waarin een aanvraag nú absoluut niet haalbaar is. Dan zit er niks anders op dan te wachten op de nieuwe regels onder de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof), die volgend voorjaar in gaan.

Komend voorjaar worden de emissienormen voor nieuw te bouwen stallen en aanmerkelijke uitbreiding of renovatie aanzienlijk aangescherpt. Rundveehouders zijn vanaf dat moment verplicht emissiearm te bouwen, en pluimveehouders krijgen naast een maximale emissie voor ammoniak ook te maken met maximale emissiewaarden voor fijnstof.

We bespreken graag met u wat dat voor u gaat betekenen. U vindt ons in hal 5, stand 543 tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg.