Open dag Pluimveebedrijf Boerma 21-07-2017

3 juli 2017

Pluimveebedrijf Boerma nodigt u uit voor de open dag van de nieuwe pluimveestal op vrijdag 21 juli a.s.

De familie Boerma heeft 2 nieuwe stallen gebouwd voor vleeskuikens van het NSK-concept. Nieuwe Standaard Kip is een bedrijfslogo van de supermarktketen Jumbo. Kippen met het bedrijfslogo Nieuwe Standaard Kip zijn van een langzaamgroeiend ras (45 gram per dag, slachtrijp met 49 dagen), hebben meer leefruimte dan de reguliere kip (13,5 kippen per m2 in plaats van 21), hebben daglicht in de stallen en afleidingsmateriaal zoals strobalen en krijgen gestrooid graan. Nieuwe Standaard kip is de enige kip, in vergelijking met andere supermarkten, die het dichtst bij 1 ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming komt, aldus Jumbo.

Noviteiten in de nieuwe stallen

De deelnemende bedrijven presenteren onder andere:

  • Daglichtvoorziening in de zijgevel van de stal, met automatisch verduisteringsgordijn
  • Voorbereiding van uitloopluiken in de zijgevel
  • Warmtewisselaar Plettenburg geïntegreerd in de Fortica, met onafhankelijke sturing van de inblaasventilator en uitblaasventialtor
  • Hangende hoogfrequente TL-verlichting
  • Hotraco Fortica Touchscreen Pluimveecomputers
  • Big-Dutchman Grilloze Vista 360 voerpan

De familie Boerma voert een gemengd bedrijf met akkerbouw en vleeskuikens. Wat akkerbouw en teelt aangaat heeft ze zich sinds de jaren negentig gespecialiseerd in het kweken van kerstbomen, pompoenen en vaste planten. Onlangs is met de vleeskuikens de overstap gemaakt van regulier naar het NSK-concept.

U bent vrijdag 21 juli 2017 van 14.00 tot 18.00 uur van harte welkom op
Pluimveebedrijf Boerma
Vaartweg 82
9422 CT Smilde