Open dag Pluimveebedrijf ‘De Dallen’ 22-07-2017

30 juni 2017

Op zaterdag 22 juli 2017 houdt Pluimveebedrijf ‘De Dallen’ in Wildervanksterdallen een open dag. U bent van harte welkom om dan de nieuwe biologische legkippenstal te bekijken.

In juli 2011 heeft familie Van den Ham een bestaande pluimveehouderij overgenomen en een bestaande stal voorzien van een nieuwe inrichting om deze geschikt te maken voor biologische legkippen.

Na een intensief vergunningen- en bouwtraject wordt nu een tweede stal in gebruik genomen. De stal kon met instemming van de gemeente Veendam op forse afstand van de huiskavel worden opgericht, zodat de kippen voldoende uitloop hebben en de stallen elkaar onderling niet belemmeren. Door middel van keukentafelgesprekken met gemeente en provincie is met een landschapsinrichter en architect gezocht naar een juiste uitvoering van de stal, situering en beplanting, zodat het landschappelijke goed wordt ingepast.

De nieuwe stal is voorzien van Vencomatic volièrehuisvesting en een inpandige wintergarten (overdekte uitloop) met inpandige mestopslag. De mestafvoer verloopt o.a. via de vernieuwde Hercules Cross Conveyor met knik. Alle ruimtes zijn voorzien van LED-verlichting en alle besturing wordt aangestuurd door een Fancom Touch klimaat- en voercomputer.

Tijdens de open dag is er voor de kinderen een springkussen en wordt er in de stal een speurtocht uitgezet.

U bent welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.
Adres: Wildervanksterdallen 63, 9648 TC Wildervank

Voor meer informatie: zie hier